Belastingen, Giften en Nalatenschappen
 

Ieder jaar vragen wij u middels de actie Kerkbalans om een bijdrage in de kosten van onze Parochieorganisatie. Veel mensen dragen zo ieder jaar hun steentje bij. Er zijn echter meerdere manieren om bij te dragen in de kosten van de Parochie of Geloofsgemeenschap.
Hieronder zullen we een aantal van die manieren op een rijtje zetten voor u.


Giften met belastingvoordeel belasting
Wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet kunt u met uw Kerkbijdrage belasting besparen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een ťťnmalige bijdrage of om een periodieke bijdrage. In beide gevallen mag u onder bepaalde voorwaarden de bijdrage (gift) aftrekken van uw inkomen en daarmee belasting besparen.
Voor eenmalige bijdragen of giften gelden bepaalde drempels. (Periodieke) giften of schenkingen zijn voor de volle 100% aftrekbaar.

Wanneer u ieder jaar deelneemt aan de actie kerkbalans dan kunt u een periodieke schenking overwegen. Indien u ten minste vijf jaar achter elkaar een bedrag schenkt dan kunt u dit volledig aftrekken. Aan deze schenkingen zijn geen minima en maxima verbonden. De enige voorwaarde is dat de periodieke schenking is vastgelegd in een overeenkomst. Met een periodieke schenking kunt u met dezelfde netto kosten een hoger bedrag schenken aan de parochie omdat de belastingdienst meebetaalt.
Wanneer u interesse heeft in deze periodieke vorm van schenken, dan kunt u contact opnemen met de budgethouder van de locatieraad.


Testament testament
Indien u nu regelmatig bijdraagt aan de actie Kerkbalans dan wilt u er misschien ook over nadenken om de kerk in de toekomst te blijven steunen. Dit kunt u doen door de kerk op te nemen in uw testament. Een testament kunt u laten opmaken bij de notaris. In een testament staat precies beschreven hoe uw nalatenschap precies verdeeld moet worden en wie de erfgenamen zijn.

budgethouder
locatieraad
St.Stephanus - Meppel

L.(Leo) Jansen
0522 - 25 85 75

Nadere informatie
FinanciŽle zekerheden zijn voor de parochie van groot belang. Daarom willen wij u graag bovenstaande mogelijkheden in overweging geven. Mocht u echter vragen hebben, of op bepaalde zaken wat nadere toelichting wensen, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met de budgethouder van uw geloofsgemeenschap, of met uw eigen notaris. Zij helpen u graag verder.