Kunst van Barmhartigheid

18 - 19 mei 2019 - Meppel    25 - 26 mei 2019 - Beilen    15 - 16 juni 2019 -Hoogeveen


Zondag 27 mei 2018 ging het Jaar van Barmhartigheid van start in de St.Willibrordkerk in Beilen, dat op zondag 16 juni 2019 zou sluiten in de O.L.V.Visitatiekerk in Hoogeveen.

In dit jaar is op verschillende plaatsen en manieren nagedacht over wat wij verstaan onder barmhartigheid en hoe wij daar vorm aan geven.
En dat vormgeven is ook letterlijk genomen. Op verschillende manieren: door een toneelstuk, workshop, lezing en door het maken van tekeningen, schilderijen, gedichten, kaarsen, onderzetters en meer.
De eindproducten werden tentoongesteld in de drie kerken van onze parochie.


Klik op een kleine foto voor een grotere afbeelding

Op de grotere foto kunt u
aan de rechter kant klikken voor de volgende foto
en links voor de vorige foto

   De kunstwerken van deze expositie werden op zondag 16 juni verkocht tijdens de parochiedag. Tijdens de expositie had men kunnen inschrijven op verschillende kavels. Anderen werden per opbod verkocht en diverse zaken, zoals kaarten, onderzetters, houtsnijwerk en naaiwerk uit Malawi en kaarsen werden tegen een vastgestelde prijs verkocht.

De veiling onder leiding van Harry Bulthuis verliep prima. Er waren 17 kavels van schilderijen, 5 kavels van gedichten, 4 kavels van glaswerk en daarnaast retro kussens, omslagdeken en kandelaars. Tevens was er door de verschillende werkgroepen in de parochie gewerkt aan het maken van kaarsen, briefkaarten en onderzetters.

De totale opbrengst van meer dan € 1400,-- komt ten goede van een aantal goede doelen binnen onze parochie, zoals Alzheimercafé in Meppel, Stichting Leergeld in Hoogeveen en de Voedselbank in Beilen.
                       


 
Lees meer over het diaconaal jaar van onze parochie
klik hier