Kindje Wiegen
 

kindjewiegen

In het verrre verleden verzorgde de groep van de Kinderwoorddienst het Kindje Wiegen. Op 1e Kerstdag werden 's middags met de kleinsten kerstliedjes gezongen bij de kerststal.
In 2003 wilde deze groep dit traditionele Kindje Wiegen wat meer beeldend maken. Enkele jongeren binnen de groep zagen daar wel mogelijkheden toe.
Wat begon als het kerstverhaal met een echte Maria en Jozef groeide uit tot een heuse musical met rond de 20 jongeren, aangevuld met ons eigen kinderkoor De Stephannootjes. In de loop der jaren werd het stokje doorgegeven aan een jongere generatie.
En nu komt er weer een nieuwe versie van Kindje Wiegen:
Aan de hand van platen uit een boek wordt het kerstverhaal verteld voor de kleinsten. En ze mogen ook meedoen in het verhaal als schaapje of als engeltje.Jarenlang werd het kerstverhaal in eigen woorden herschreven, gelardeerd met liedjes voor de allerkleinsten, een zelfgeschreven songtekst op een poplied, een grapje voor de groten en natuurlijk de traditionele, soms vergeten kerstliederen. Kortom een kerstfeest voor jong tot (stok)oud. kindjewiegen Tijdens de voorbereiding herschreven enkele jongeren kerstverhaal voor de allerkleinsten. Ze zochten de liedjes uit. Ze vroegen andere jongeren of ze (weer) mee willen doen en welke rol ze deze keer wilden spelen. Kleren en attributen werden weer bij elkaar gezocht. Niet lang voor de kerstdagen kwamen de jongeren, sommige vanuit studieplekken elders in het land, bij elkaar om te oefenen. Zelf verbaasd dat weer zoveel jongeren bereid waren op Eerste Kerstdag mee te doen aan deze musical.
Eťn van de mooiste momenten was wel wanneer de kerk vol begon te lopen en de jongeren bij elkaar in de voorzaal zatten te wachten tot ze opmochten. Een beetje gespannen maar vol enthousiasme. Een groep jongeren, elkaar steunend en oppeppend, vol vuur om er samen wat moois van te maken. En dan kon het kerstfeest beginnen. Elk jaar was het weer anders en verrassend. Elk jaar dat vertederende slot met de allerkleinsten rond het kindje Jezus.

kindje004  
kw2018