Kindje Wiegen
 

kindjewiegen

Al jarenlang verzorgde de groep van de Kinderwoorddienst het Kindje Wiegen. Op 1e Kerstdag werden 's middags met de kleinsten kerstliedjes gezongen bij de kerststal.
In 2003 wilde deze groep dit traditionele Kindje Wiegen wat meer beeldend maken. Enkele jongeren binnen de groep zagen daar wel mogelijkheden toe. Wat begon als het kerstverhaal met een echte Maria en Jozef groeide uit tot een heuse musical met rond de 20 jongeren, aangevuld met ons eigen kinderkoor De Stephannootjes. Inmiddels hebben de jongeren van toen het stokje doorgegeven aan een jongere generatie.

Elk jaar wordt het kerstverhaal in eigen woorden herschreven, gelardeerd met liedjes voor de allerkleinsten, een zelfgeschreven songtekst op een poplied, een grapje voor de groten en natuurlijk de traditionele, soms vergeten kerstliederen. Kortom een kerstfeest voor jong tot (stok)oud. kindjewiegen Tijdens de voorbereiding herschrijven ze het kerstverhaal voor de allerkleinsten. Ze zoeken de liedjes uit. Ze vragen andere jongeren of ze (weer) mee willen doen en welke rol ze deze keer willen spelen. Kleren en attributen worden weer bij elkaar gezocht. Niet lang voor de kerstdagen komen de jongeren, sommige vanuit studieplekken elders, bij elkaar om te oefenen. Zelf verbaasd dat weer zoveel jongeren bereid zijn op Eerste Kerstdag mee te doen aan deze musical. En dan is het zover. Eťn van de mooiste momenten is wanneer de kerk vol begint te lopen en de jongeren bij elkaar in de voorzaal zitten te wachten tot ze opmogen. Een beetje gespannen maar vol enthousiasme. Een groep jongeren, elkaar steunend en oppeppend, vol vuur om er samen wat moois van te maken. En dan kan het kerstfeest beginnen. Elk jaar is het weer anders en verrassend. Elk jaar dat vertederende slot met de allerkleinsten rond het kindje Jezus.

kindje004  
kw2015