RK Geloofsgemeenschap                                        

niks

            St.Stephanus - Meppel

 
Nieuwsarchief 2014
 

In dit nieuwsarchief zijn alleen die berichten opgenomen, die betrekking hebben op de parochie-gemeenschap St.Stephanus in Meppel.
Voor berichten uit andere jaren kunt u hieronder uw keuze maken.

archief2020 archief2019 archief2018 archief2017 archief2016

archief2015 archief2014 archief2013 archief2012 archief2011

Parochiebladen van 2014 vindt u onderaan deze pagina


kindjewiegen kindjewiegen

Eerste Kerstdag verzorgden jongeren uit onze parochie en daarbuiten weer het traditionele KindjeWiegen. Een echte kerstbeleving voor jong en oud. foto's
kerst14


Kerstavond-gezinsmis en veel kinderen maakten muziek voor de nieuw-geboren koning.


klik hier Kerstgroet van onze bisschop

Voor de kerst: poetsen
en nieuwe zangbundels

Start Bijbelkring: Inspiratie voor je eigen leven

In januari starten wij binnen ons samenwerkingsverband met een bijbelkring. We willen iedereen de mogelijkheid geven zich verder te verdiepen in de bijbelteksten die op zondag in de kerk klinken. We lezen de tekst samen met elkaar en plaatsen deze in de context. Daarna kijken we hoe je die teksten kunt verbinden met je eigen leven.

Iedereen is van harte welkom bij de bijbelkring! Alle avonden staan op zichzelf en u kunt dus aansluiten bij de avonden die u schikken.Kerstconcert in de St.Stephanuskerk

Zondag 14 december gaf de viermans formatie
mooi wel! - in een gemoedelijke en harmonieuze sfeer - een concert in kerstsfeer in onze volle kerk. Het optreden werd afgewisseld door vierstemmige Christmas Carols a capella - uitgevoerd door een dubbel-kwartet.mooiwel

Kerstconcert in de St.Stephanuskerk

De viermans formatie Mooi Wel! geeft een concert in kerstsfeer in onze kerk. Kerstmuziek in een gemoedelijke en harmonieuze sfeer. Het optreden wordt afgewisseld door vierstemmige Christmas Carols a capella uitgevoerd door een dubbel-kwartet.


kaarjes               Zondag 14 december     14.00 uur
              kerk open                      13.30 uur
              entree                                € 7,50
              jongeren onder 20              € 5.00
              inclusief koffie of theeOpbouw kerststal tijdens de advent

Dit jaar zal tijdens de adventsvieringen de kerststal stapje voor stapje worden ingericht. Gaandeweg brengen de herders en hun schapen, Maria, Jozef en ook de engel steeds meer "leven" in en rondom de stal.
kinderviering
De kinderviering sluit hierbij aan. Daarom is er elke adventszondag ook Kinderviering.
 Onze parochie steunt dit jaar het project voor onderwijs aan Roma in Roemenië
AA-banner
Een Warme Maaltijd In Koude Dagen
De werkgroep Diaconie organiseerde op 18 december een sobere wintermaaltijd, waarvan de opbrengst ten goede kwam van de Adventsactie 2014Let op . . . . . . andere datum

Op zondag 30 november zou het parochiebestuur tekst en uitleg geven over lopende zaken en de financiën van 2013. Door onvoorziene omstandigheden kan dit helaas niet doorgaan. Het geheel is verschoven naar 1 februari 2015.
Tegen die tijd is er meer duidelijkheid over de
voortgang in het fusieproces.Ook 's avonds een gespreksgroep

Tijdens de parochiedag werd er gevraagd of er ook een 50+ gespreksgroep
's avonds was, omdat men overdag werkt.
Maandag 1 december a.s. werd er een informatie-avond over dit onderwerp gehoudenHet sacrament van het Doopsel

Zondag 23 november kon u een geloofsboekje over het sacrament van het Doopsel meenemen om thuis eens rustig door te lezen en u hierin te verdiepen.

Misschien . . . . . heeft u vragen
      of . . . . . heeft u een andere mening
      of . . . . . wilt u hier op reageren       Stuur ons dan een mailtje.

Klik op de afbeelding om het geloofsboekje te lezenNu in de vitrine . . . . . . . . St.Stephanus

Het feest van onze parochiepatroon is op 26 december daarom zijn er tot aan het eind van dit jaar in de vitrine in de kerk foto's, kaarsen, kaarten e.d. van verschillende St.Stephanuskerken.
Van onze kerken in Meppel, maar ook kerken in andere plaatsen met dezelfde naam.
Misschien heeft u nog ergens een souvenir of een aandenken aan de een of andere Stephanuskerk en wanneer u het met ons wilt delen geef het dan even door aan de koster.
Kinderlied project


Op zaterdag 8 november waren De Stephannootjes te vinden in het Erf. Om daar samen met het koor van de Anne Frankschool opnames te maken van een aantal liedjes, zodat alle kinderen van de basisscholen in Meppel de liedjes thuis via de computer aan kunnen leren waardoor zij in de kerk tijdens vieringen mee kunnen zingen.

klik op de afbeelding voor meer foto's


inzamelingsactie     "Brood om van te eten . . . "     een groot su cces

In oktober voerde de werkgroep Diaconie / Caritas een actie voor de Voedselbank in Meppel. Elke zondag kon men levensmiddelen - zoals koffie, thee, rijst, pasta, soep, vlees, tonijn of zalm in blik, wasmiddel, tandpasta en andere langhoudbare artikelen - inleveren voor de voedselbank Meppel.
Deze actie is een groot succes geworden. In totaal zijn er meer dan 21 grote manden vol spullen ingezameld. Inderdaad een goede opbrengst. De werkgroep Diaconie / Caritas van onze parochie is dan ook erg tevreden met het resultaat.

Allen hartelijk dank, mede namens de Voedselbank Meppel, maar vooral namens hen, die van deze produkten kunnen genieten.Pastoor J. (Jan) Jenniskens ofm overleden

Vrijdag 17 okober 2014 is pastoor Jenniskens overleden. Hij was van 1994 tot 1999 waarnemend pastoor van onze parochie.
De afscheidsviering voor pater Jan Mathieu Jenniskens was op 22 oktober om 14.30 uur in de Paterskerk, Biest 43 in Weert waarna hij begraven werd te midden van zijn medebroeders.
Misdienaars tussen de wilde beesten

Zondag 12 oktober vertrokken rond het middaguur onze misdienaars en akolieten naat Aqua Zoo om te genieten van een welverdiend uitje. Ze genoten van de vogelshow met woestijnbuizerds en blauwgele ara's. Van de beermarters, ottertjes, tapirs, capibara's, wallibies, ringstaartmaki's en nog veel meer "wilde" dieren.
Klik op het plaatje voor meer foto's


7werken

Oecumenisch leerhuis: Werken van Barmhartigheid

De afgelopen jaren is een zekere traditie ontstaan om samen met Het Erfdeel enkele leerhuisavonden aan te bieden. We zijn vorig jaar begonnen met een inleiding op 'de zeven werken van barmhartigheid' en de overeenkomsten daarmee in de protestantse traditie.
We gaan daar dit seizoen verder mee, door enkele mensen uit te nodigen die door hun werk of vrijwilligerswerk veel ervaring hebben met het 'barmhartige werk' zieken bezoeken en vreemdelingen huisvesten.
klik hier Naast een inleidend gedeelte is er in het tweede deel van de avond ruimte voor interactie en gesprek.Hoewel het geen parochiele aangelegenheid betrof willen we een uitzondering maken voor de Buitengewone Bisschoppensynode over het Gezin, die dit jaar gehouden werd in Rome van
5 tot 19 oktober 2014. Het thema van deze synode was: De pastorale uitdagingen voor het gezin in de context van de evangelisatie
.


Brood om van te eten . . .

Zondag 5 oktober ging de actie van start, die georganiseerd werd door de (nieuwe) werkgroep Diaconie/Caritas van onze parochie, voor de Voedselbank Meppel.
Ook u kunt meedoen en deze actie tot een succes maken.
Tot 26 oktober kunt u uw "steentje" bijdragen in de vorm van:

88
- Koffie
- Tonijn of zalm, in blik
88
- Thee
- Broodbeleg, in pot
88
- Rijst
- Wasmiddel
88
- Pasta
- Afwasmiddel
88
- Soep, liefst in blik
- Allesreiniger
88
- Vlees (in blik - bijv: Smac)
- Tandpasta
88
- Potgroente
- Closetpapier
88
- Saus voor pasta, in pot of droge saus


 


Oktober - maand

                          Rozenkrans - maand


De maand oktober is in de Katholieke kerk gewijd aan de Rozenkrans. In deze maand was er elke avond een Maria-lof en werd de rozenkrans gebeden.
In onze parochie is het al jarenlang de gewoonte om elke tweede dinsdag van de maand 's avonds de rozenkrans gebeden. In mei (Maria - maand) en in oktober (rozenkrans - maand) wordt elke dinsdagavond om 18.45 uur de rozenkrans gebeden o.l.v. een parochiaan.


cmm

Christelijk Mannenkoor Meppel

Zondag 28 september luisterde het CMM de viering om 10.00 uur op in de St. Stephanuskerk.Brood om van te eten . . .

Van 5 t/m 26 oktober organiseert de (nieuwe) werkgroep Diaconie/Caritas van onze parochie een actie voor de Voedselbank Meppel. Tijdens en na de viering van 5 oktober hoort u wat u kunt doen om deze actie tot een succes te maken.
Aan deze viering werken ook de jongeren van de Jongerencatechese en van het Jongerenkoor mee.7 september: Parochiedag Verbondenheid.

Als geloofsgemeenschap kunnen we weer terugkijken op een geslaagde parochiedag. Het jongerenkoor zorgde voor de muzikale omlijsting van de viering waarin pastor Gies voorging. De onderlinge verbondenheid werd zichtbaar gemaakt met een lange draad waarmee iedereen verbonden werd.
Na de koffie en een drankje kon men kalligraferen of knipwerk maken. En daarna was het genieten van de zelfgemaakte soep, salades, pizza's en van het fruit. Met name van de druiven van de stokken, die vier jaar geleden werden geplant.

kinderviering

2014-2015In het komende seizoen gaat Kinderviering werken met een jaarthema: Groeien in Geloof.
Na iedere kinderviering wordt er aan de boom een blaadje opgehangen, waarop de namen van de kinderen die bij de kinderviering waren, de lezing en de datum van de desbetreffende kinderviering zullen komen te staan.Souvenirs van een bedevaart

Binnenkort willen we in de vitrine in de kerk souvenirs, foto's e.d. plaatsen van bedevaarten.
Bent u misschien op bedevaart geweest naar Lourdes in Frankrijk, naar Czestochowa in Polen of naar Kevelaer in Duitsland.
Maar het kan ook dichter bij huis: bij St.Bonifatius in Dokkum, of bij de H.Gerardus Majella in Overdinkel.
Heeft u er (nog) een souvenir van en wilt u dat met ons delen, neem het mee naar de kerk en geef het aan de koster.

voor meer informatie zie ons parochieblad St.Stephanusvuur 59 - 5 Nieuw seizoenIn een veilige - warme omgeving, waar tijd en respect is voor ieders persoonlijke inbreng, praten we binnenkort weer met elkaar over onderwerpen, die ons en ons geloof "raken".
maandag 6 oktober van 14.00 – 16.30 uur en/of
dinsdag   7 oktober van   9.30 – 12.00 uur
Ook meedoen ?Verslag van het geloofsgesprek over

De Vreugde
van het Evangelie

of waarom we ondanks tranen en pijn
nog steeds katholiek zijn

Donderdagavond 26 juni was er in onze parochiekerk een gespreksavond over de de apostolische exhortatie De Vreugde van het Evangelie van paus Franciscus.                                                                                               Klik op de afbeelding om hierover meer te lezenDe Stephannootjes op stap

Zondag 22 juni genoot ons kinderkoor "De Stephannootjes" van een uitje als afsluiting van dit seizoen.
In een speeltuin konden de kinderen genieten van speeltoestellen en van een spel dat één van de ouders had georganiseerd.  
Klik op de afbeelding voor meer foto'sJongeren Kindje Wiegen in Meppel genomineerd hoop_award

De groep jongeren uit onze parochie, die al enkele jaren het "Kindje Wiegen" organiseert binnen onze parochie, is genomineerd voor de Hoop Award.

Klik op de afbeelding om meer hierover te lezen
Opgenomen in onze parochiegemeenschap

Op zondag 15 juni werd Jasper door het H.Doopsel opgenomen in de Katholieke Kerk. Zoals gebruikelijk bij een volwassendoop ontving hij ook het H.Vormsel en nam hij voor het eerst deel aan de H.Eucharistie.
Na afloop van de viering werd hij door veel parochianen gefeliciteerd.
    hemels gedruis          
vurige tongen          
vervuld van de H.Geest  

zij spraken in vele talen  

kroatisch                
pools                    
italiaans                
nederlands                
frans                    
duits                    
engels                  
latijn                  
hebreeuws              Ga in gesprek over "De Vreugde van het Evangelie" van paus Franciscus
                    Klik op de afbeelding om hierover meer te lezen
            Willen we hierover nadenken?
            Willen we hierover met elkaar in gesprek?
            Willen we bij onszelf naar binnen kijken en zien
                                                                        hoe wij hier zelf in staan?


Voor het eerst aan Tafel    

zondag 1 juni gingen    
deze kinderen    
voor het eerst    
bij Jezus aan Tafel    

Marc          
Thijs          
Bryce          
Daniël          
Mirthe          
Wicher          Zondag
gaat het gebeuren


vrijdagavond
werd er
druk geoefend
om alles
op zondag 1 juni
goed
te laten verlopen
want dan
gaan deze kinderen
voor het eerst"
bij Jezus aan TafelMei - maand               Maria - maand

De maand mei is in de Katholieke kerk gewijd aan Maria, de moeder van Jezus. In deze maand was er elke avond een Maria-lof en werd de rozenkrans gebeden.
Na het Tweede Vatikaans Concilie verdween de traditie van het lof-vieren. Ook het bidden van de rozenkrans werd steeds minder.
In onze parochiekerk is het echter jarenlang een gewoonte om toch elke maand één keer in de week de rozenkrans te bidden. Elke tweede dinsdag van de maand wordt 's avonds de rozenkrans gebeden.

In de mei (Maria - maand) en in oktober (rozenkrans - maand) wordt elke dinsdagavond om 18.45 uur de rozenkrans gebeden o.l.v. een parochiaan.


nu in de vitrine in de kerk vitrine Kruisbeelden

 
Bloemschikking n.a.v kruishulde

bloemschikking

Liturgisch bloemschikken
in de Vastentijd
                    Witte Donderdag                                                             The Passion

Misschien was u het al opgevallen, maar op Witte Donderdag zaten er bijna geen jongeren in de kerk. Dat kwam omdat een aantal jongeren naar Groningen was gegaan om daar live The Passion mee te maken.
Wachten in de regen. Repetities met stand-ins. En uiteindelijk het echte schouwspel.
Na afloop van the Passion aten de jongeren samen brood.Hoogfeest van Pasen

Aan de vooravond van Pasen vieren we in de Paaswake de verrijzenis van Jezus. Het is donker in de kerk. Een nieuwe paaskaars wordt ontstoken. Het Licht van Christus. We geven het licht aan elkaar door. Ook het doopwater wordt gezegend zodat we onze doopbeloften kunnen hernieuwen.
In onze parochiekerk begint de paaswake om 20.00 uur
Houdt u rekening met de extra kosten van de kaarsjes tijdens deze viering


Op 1e Paasdag horen we dat de steen voor Zijn graf is weggehaald: Jezus is verrezen.
Hij heeft de dood overwonnen.

Op deze ochtend zorgt het jongerenkoor weer voor een feestelijke viering tijdens het Hoogfeest van Pasen in onze parochiekerk.Paaszaterdag

De zaterdag voor Pasen heet Paaszaterdag of ook wel Stille Zaterdag.

Deze dag blijft de kerk en het altaar leeg: het is de dag van de grafrust van Jezus, de rustdag tussen dood en opstanding.Goede Vrijdag

's Nachts is Jezus gevangen genomen en wordt Hij naar de Hogepriester gebracht. De Joden kunnen Hem niet ter dood veroordelen, dat mogen alleen de Romeinen. Daarom wordt Jezus van hot naar her gesleept om Hem veroordeeld te krijgen.
Pontius Pilatus ziet geen schuld in Hem, maar laat Hem toch geselen en uiteindelijk ter dood brengen aan het kruis.

vooruit In onze parochiekerk volgen wij de lijdensweg van Jezus tijdens de Kruisweg om 15.00 uur.
's Avonds is er om 19.00 uur Kruishulde.
Wilt u witte en/of gele bloemen meebrengen. Deze wordt dan gebruikt om de kerk te versieren voor het Hoogfeest van PasenWitte Donderdag

17 april vieren we de instelling van de Eucharistie. Jezus vierde met Zijn leerlingen het paasfeest. Jezus waste de voeten van Zijn leerlingen om aan te geven dat Hij iedereen wilde dienen.
Tijdens de Eucharistieviering om 19.00 uur in onze parochiekerk zingt het kinderkoor "De Stephannootjes".

Maar Witte Donderdag is ook de dag waarop in Groningen The Passion plaats vindt, een moderne weergave van de dramatische laatste uren van het leven van Jezus.
20.25 uur -- Nederland 1
        BLIKSEMAKTIE VOOR DEOp donderdag 10 april verzorgde de nieuw opgerichte Werkgroep Diaconie een sobere maaltijd.
Enkele enthousiaste vrijwilligers zorgden voor soep en ieder bracht brood mee om te delen met elkaar.
Palmzondag

Komende zondag is het palmzondag. We vieren dan de intocht van Jezus in Jeruzalem. De mensen zwaaien met palmtakken en roepen "Hosanna!".
Jezus wordt binnengehaald als een koning. Maar Jezus rijdt niet - zoals een koning - op een paard, maar op een ezel.
Hij wil geen heerser zijn, maar een dienaar voor alle mensen.
Tijdens deze schoolfamilieviering worden de palmtakken gezegend, zodat ook wij Jezus kunnen verwelkomen.

De kinderen mogen hun palmpasenstokken meebrengen voor een feestelijk intocht in de kerk. Kinderen van de Mgr Niermanschool hadden al mooie palmpasenstokkem gemaaktLees hier hoe je een palmpasenstok maakt en de betekenis ervan10 GEBODEN

Tijdens de jongerencatechese werd dit keer aandacht
besteed aan de 10 geboden.
De jongeren moesten het juiste gebod bij de foto's met
tekst plaatsen.
Uiteraard leidde dat wel eens tot een discussie.Opgeknapte huizen en een gerenoveerde school op Panay Island in de Filipijnen

Tijdens de advent is er in onze parochie ook gecollecteerd voor de wederopbouw in de Philipijen na de verwoestingen door de Tyfoon Haiyan, in de Filipijnen bekend als Tyfoon Yolanda.
Er is uitgelegd dat het geld rechtstreeks overgemaakt zou worden aan Sr. Georgette Hormillosa, F.I., overste van de congregatie Hijas de Jesus.
Op de foto's is te zien wat er met dit geld tot stand is gebracht.

Nogmaals, mede namens de mensen in de Philipijnen: Hartelijk dank voor jullie steun.
“Even aandacht voor een ander.”


Na een jarenlange burgeroorlog krabbelen de mensen in het Afrikaanse Sierra Leone weer op.
Ze proberen hun trauma’s te verwerken en de samenleving weer op te bouwen. Daarbij krijgen ze veel hulp, onder andere van de zusters van Cluny.
Voor de Vastenaktie van dit jaar koos onze parochie voor de stad Koidu in het Kono-district. Daar hebben zusters van de missiecongregatie van St. Jozef van Cluny het ‘Diomplor-programma’ opgericht. In de lokale taal betekent ‘diomplor’: saamhorigheid.

Het Diomplor-programma wil de kwetsbare, getraumatiseerde kinderen van Koidu helpen een thuis en een toekomst op te bouwen in hun eigen land.
Zuster Mary Anthony: “Er is een hele generatie kinderen die niet naar school is geweest vanwege de oorlog. Wij leren hen lezen en schrijven en basisvaardigheden als eten koken.
Met verschillende programma’s bereiden de zusters de kinderen voor op een plaats in de samenleving De zusters leren de kinderen harmonieus samenleven en een gezamenlijk thuis te bouwen. Dat komt de kinderen zelf ten goede én de samenleving in Sierra Leone. U begrijpt dat we de collectes voor dit project van de Vastenaktie van harte aanbevelen
paus

Pastorale brief
van Paus Franciscus
aan alle gezinnen

evangelii

Nederlandse vertaling Evangelii Gaudium
 

paus

Boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd

niks

Jongeren van Beilen en Meppel deden mee aan een
pannenkoekenestafette - en zagen daarna een goeie film


vrijdagavond 28 februari begon om 18.00 uur, in de parochiezaal van de St.Willibrordparochie in Beilen, met een spannende (en lekkere!) pannenkoekenstafette.

Daarna gaf Krista Russchen, jongerenwerkster voor het bisdom, een spetterende en engagerende presentatie over het project M25.
Vervolgens ging de bioscoop open, met de film Godspell. Heerlijk lachen en veel leuke muziek.What's in a name/picture ?                                                 50+ in gesprek over namen
50+14
Onlangs waren de deelnemeners aan de 50+ groepen in gesprek met elkaar over hun naam.
- Waar komt die naam vandaan?
- Wat betekent die naam?
- En wat betekent die naam voor jou.

Ook had iedereen een foto meegenomen.

Het volgende onderwerp is troostJongeren op bezoek in synagoge Zwolle
synagoge14
Zondagochtend 9 februari bezocht een groep jongeren (en begeleiders) van de St.Willibrordparochie uit Beilen en de St.Stephanusparochie uit Meppel de synagoge in Zwolle.

Ze kregen er uitleg over Joodse gebruiken, tradities en de diensten. Over kapot gegooide glazen en jatten, gebedskleden en de thora, de 13e maand en keppeltjes.


kw13
2 februari - Maria Lichtmis - kaarsenprocessie

Dit jaar viel 2 februari op een zondag en dus vierden we - zoals het in de volksmond heet - Maria Lichtmis.
De viering begon met een kaarsenprocessie van de kinderen, die daarna zelf ook kaarsen mochten maken.
klik op de foto voor meer foto's klik hier
en/of op Lees Verder


bisdom

Paastriduum

Begin dit jaar schreef bisschop De Korte een brief n.a.v. de eerste ervaringen met het Paastriduum sinds de bisschoppelijke brief in najaar 2012, waarover wij in onze parochie hebben uitgebreid gesproken (ook met de bisschop).

klik hier In deze brief geeft de bisschop nogmaals zijn visie op de mogelijkheden voor het vieren van het Paastriduum en de rol van de priester en de pastoraal werker hierin.oecume
Zondag 19 januari - Kanselruil

Het is al jarenlang gebruikelijk in Meppel dat in januari een oecumenische kanselruil plaats vindt. Kennismaken met andere tradities zet je ook weer aan het denken over waarom wij de liturgie vieren zoals wij die vieren.
Zondag 19 januari ging Ds. Wiert Sarolea van de Protestantse Gemeente Meppel voor in onze kerk. Ons jongerenkoor zong hierbij. Samen met Ds. Sarolea hadden zij deze dienst voorbereid.
Na afloop was er koffie, thee en limonade voor iedereen.banner1
 

Kerk zijn - katholiek zijn - is tegenwoordig vaak roeien tegen de stroom in. (Maar is christen-zijn dat niet altijd geweest?) Gelukkig vinden veel parochianen het belangrijk dat onze parochie vitaal blijft. Daar hoort een goede financiële situatie bij, maar zonder uw steun is dat onmogelijk.
Willen we ook in de komende jaren binnen het samenwerkingsverband Meppel-Hoogeveen-Beilen zowel over een priester als een pastoraal werk(st)er blijven beschikken dan zullen de inkomsten van onze parochie noodzakelijkerwijs moeten stijgen.


Zuideinde
Nu in de vitrine achter in de kerk: St. Stephanuskerk Zuideinde                      aan de Tip                                                                   en aan het Zuideinde
                            ( 1861-1866 )                                                                                     ( 1866 - 1961 )Nieuwjaar

Zondag 5 januari zongen tijdens de eucharistieviering het gemengd koor en het jongerenkoor van onze parochie samen. Voor de allerkleinsten was er een kinderviering.

klik hier De vice-voorzitter van het parochiebestuur memoreerde in een korte toespraak een aantal zaken, die in het afgelopen jaar de revue
gepasseerd waren. U kunt het hier nog eens nalezen. kopjekoffie

Na afloop van de viering was er gelegenheid om elkaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie een Zalig Nieuwjaar toe te wensen.Parochiebladen 2014         St.Stephanusvuur - jaargang 59

                              St.Stephanusvuur 59 - 7     Advent en Kerst
                              St.Stephanusvuur 59 - 6     Herfst
                              St.Stephanusvuur 59 - 5     Nieuw seizoen
                              St.Stephanusvuur 59 - 4     Vakantie
                              St.Stephanusvuur 59 - 3     Pinksteren
                              St.Stephanusvuur 59 - 2     Vasten en Pasen
                              St.Stephanusvuur 59 - 1     Winter


I.v.m. privacywetgeving wordt o.a. de rubriek   Parochiekroniek   slechts gedeeltelijk weergegeven.
archief2020 archief2019 archief2018 archief2017 archief2016

archief2015 archief2014 archief2013 archief2012 archief2011