Nieuwsarchief 2018
 

In dit nieuwsarchief zijn alleen die berichten opgenomen, die betrekking hebben op de R.K.Geloofsgemeenschap St.Stephanus - Meppel van de Heilige Drie-eenheidparochie.
Voor berichten uit eerdere jaren kunt u hieronder uw keuze maken.

archief2011 archief2012 archief2013 archief2014 archief2015 archief2016 archief2017 archief2018 archief2019

KindjeWiegen

Ook dit jaar was er KindjeWiegen in de St.Stephanuskerk.
Het verhaal werd verteld en uitgebeeld. Alle kinderen mochten meespelen als schaapje.

              op weg naar kerst
Kerstvieringen 2018 klik hier


Het adventsverhaal voor deze week     - -     om (voor) te lezen klik hier


Liturgisch bloemschikken in de advent klik hier


200 Jaar Stille Nacht -- Heilige Nacht klik hierEen kerstkaartje met de beste wensen kerstkaarten klik hier

Vindt u dat ook zo gezellig? Uw hele kamer vol met kerstkaarten met de beste wensen?

Dit jaar willen we in onze parochiekerk ook uw kerstkaart ophangen, zodat u iedereen het beste kunt wensen. kerstkaarten

Na afloop van de viering op de 1e adventszondag, waarin zij het verhaal van de kerst-wensboom te horen kregen, waren er al kinderen druk bezig om kaarten met hun wensen te maken.40 jaar Vieringen o.l.v. Parochianen

Zondag 25 november herdacht onze parochie in een gezamenlijke viering in de St.Stephanuskerk in Meppel dat 40 jaar geleden de DOLP-groep ontstond in de parochies in Meppel, Hoogeveen en Beilen.
Omdat het aantal beschikbare priesters in ons bisdom afnam besloot bisschop Möller in 1978 tot het toestaan van vieringen onder leiding van (geschoolde) parochianen.

Daarnaast ontving Piet Maes de Bonifatius-penning van ons bisdom voor de voortrekkersrol, die hij speelde bij de diocesane toerustingsdagen en de vele andere werkzaamheden in de huidige parochie H.Drie-eenheid.

Lees hier over de oorsprong, de geschiedenis en de toekomst klik hier1e Heilige Communie in 2019

Donderdag 17 januari 2019 wordt er een infomatieavond gehouden voor de ouders van kinderen, die in aanmerking komen voor de Eerste Heilige Communie in 2019.
Kerstpakketten

De Parochiële Caritas Instelling wil u attenderen op de mogelijkheid om u aan te melden voor een kerstpakket. Dit pakket is bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben en daardoor misschien nu al opzien tegen de komende kerstdagen.
Inzameling DE-punten

In de maand december staat er in de hal van onze kerk een doos, waarin u DE-punten kunt inleveren. Deze punten gaan naar de Voedselbank in Meppel.
Adventsmaaltijd

Woensdag 12 december organiseert de werkgroep Diaconie - Meppel een adventsmaaltijd in de St.Stephanuskerk.
De opbrengst is natuurlijk bestemd voor de landelijke
AdventsactieAdventskaars

Het einde van het jaar nadert en daarmee ook het begin van het nieuwe jaar. Het nieuwe kerkelijk jaar begint vier weken voor Kerstmis, met de advent.
In veel gezinnen is het een goede gewoonte elke dag van de advent even een kaars aan te steken en zich zo voor te bereiden op het grote feest van Kerstmis. Daarvoor kunt u de komende weken 11, 18, 25 november en 2 december weer een adventskaars kopen na de viering bij de koster.
Prijs €3,--
Terugblik Vormselweekend en Martinusdag 2018

Zaterdag 11 november waren jongeren en begeleiders uit onze geloofsgemeenschap in Appelscha op de Martinusdag in het Vormselweekend van ons bisdom.
Ook jongeren en begeleiders uit beide ander geloofsgemeenschappen van onze parochie waren aanwezig.
 
foto afkomstig van website bisdom g-lInzegening monumenten en kapel begraafplaats Hesselingen

Ruim honderd nabestaanden, parochianen en genodigden waren vrijdagmiddag 2 november (Allerzielen) aanwezig bij de inzegening door pastoor Wellen en pastor Verheijen van het monumentje voor de ongedoopte kinderen, het asstrooiveld en de gerenoveerde kapel op de begraafplaats Hesselingen.
Ook alle graven werden gezegend met wijwater.Omzien naar de omzieners

De crew van 'De Omzieners' vroeg ons of wij een locatie konden regelen waar gekookt en gegeten kon worden door het gezelschap. Die vonden we bij Samen Vooruit Meppel . Zij stelden haar locatie aan het Zuideinde 18a gratis ter beschikking.
Kokkin Zwaantje heeft er een heerlijke maaltijd kunnen bereiden voor het gezelschap van meer dan 20 mensen en enkele gasten. En wat er overbleef kregen de spelers in bakjes mee naar huis, want zo vertelde ze: “Ik kook altijd expres teveel”.

Lees hier het hele verhaal van deze bijzondere voorstelling . . . .Grote schoonmaak

Woensdag 31 oktober gaat het weer gebeuren: een grote schoonmaakbeurt voor onze parochiekerk. 's Morgens om 9.00 uur gaan we beginnen. En we kunnen nog wel wat hulp gebruiken.Snoeien . . .

Zaterdagochtend 20 oktober waren 12 mannen druk bezig rond de kerk met o.a. het snoeien van de coniferenhaag.
Op een aanhanger was een verhoging gemaakt om gemakkelijker bij de bovenkant te kunnen komen. Een deel van het groen wordt bewaard voor het maken van de adventskrans, die binnenkort weer in onze kerk komt te hangen.Renovatie kapel begraafplaats Hesselingen vordert gestaag

De afgelopen weken is er op diverse plaatsen flink doorgewerkt aan de renovatie van de kapel op begraafplaats. Het kozijn en de deuren zijn met laser-apparatuur ingemeten, want bij zo'n oude kapel is niet alles meer haaks en recht. In de werkplaats worden de nieuwe deuren en het kozijn in elkaar gezet.
Ook het klokketorentje is opgebouwd. Het oude kruis van het dak van de kapel is opgeknapt en komt op dit torentje te staan.

klik op de foto klik hier


Gelezen in de Meppeler Courant van vrijdag 19 oktober 2018 klik hierBezoek aan de synagoge in Zwolle

In het kader van de catechese brachten jongeren op zondag 14 oktober een bezoek aan de synagoge in Zwolle.
Ook een aantal volwassenen maakten van de gelegenheid gebruik om eens nader kennis te maken met de joodse gebruiken en gewoontes in hun gebedshuis.2 November Allerzielen

Op Allerzielen gedenken wij allen, waarvan wij het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen.
De kapel op begraafplaats Hesslingen is geopend van 10.30 tot 16.00u. Om 14.00 uur is er een korte plechtigheid waarbij het monumentje voor de ongedoopte kinderen, het asstrooiveld, grafen en de urenmuur zullen worden gezegend.
's Avonds omn 19.00 uur gedenken wij onze lieve doden tijdens de viering in de St.Stephanuskerk.
Na afloop is er voor iedereen koffie of thee.voedselbank Actie Voedselbank

Ook dit jaar organiseert de PCI (Parochiële Caritas Instelling) weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Alle houdbare producten zijn welkom.

4 Zondagen lang, tot 4 november staan er manden in de kerk voor uw gaven.Afscheid van pastor Dorenda Gies

klik hier In een volle St.Stephanuskerk nam de parochie Heilige Drie-eenheid op 30 september in een speciale viering afscheid van pastor Dorenda Gies. Na afloop waren er veel lovende woorden voor pastor Gies en ook voor pastor Van Beek.
Van de de kinderen kreeg ze een fruitschaal, van de geloofsgemeenschap uit Meppel kreeg ze een appelboom, van de hele parochie een icoon van St.Franciscus. Na de viering namen nog vele parochianen persoonlijk afscheid van haar en haar echtgenoot.De OmZieners - een bijzondere theatervoorstelling

In samenwerking met De Arme Kant van Meppel, de Protestantse Gemeente Meppel en Stichting Waarborgfonds Meppel organiseert Diaconie St.Stephanus - Meppel een bijzondere theatervoorstelling in schouwburg Ogterop.
De OmZieners is geďnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland, en op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt. Want dat is wat armoede doet. Het maakt jou en je gezin kwetsbaar. Op eigenlijk elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc.

      wanneer :
      aanvang :
      
     waar :

     toegangsprijs :    

     aanmelden :

dinsdag 23 oktober 2018
20.00 uur
inloop vanaf 19.30 uur
Schouwburg Ochterop
Zuideinde 70 - Meppel
gratis
(vrije gift na afloop)
omzieners(a)gmail.com*

klik hier

                                                                                vervang (a) door @
dit is een anti-spam maatregel

Om verzekerd te zijn van een plekje raden we aan om van te voren aan te melden.Renovatie kapel begraafplaats Hesselingen van start

In de derde week van september werd er een begin gemaakt met de kapel op onze begraafplaats Hesselingen.
Na 145 jaar was het tijd voor een grote renovatie. Ook gaat er een lang-gekoesterde wens in vervulling: De kapel wordt voorzien van een torentje waarin een luidklokje komt. klik hierVrijdag 21 september stond er een reportage in de Meppeler Courant
klik hierklik hier Nieuw pastoresteam verwelkomd

Op zondag 16 september werd het nieuwe pastoresteam van onze parochie verwelkomd.
In een volle kerk in Hoogeveen werd pastoor
P. (Peter) Wellen geďnstalleerd en pastoraal werker E. (Erik) Verheijen gepresenteerd door bisschop R. (Ron) van den Hout.
Na afloop kon men in een ontspannen sfeer nader kennismaken met beide pastores.Meer foto's op de website van onze parochie klik hierRenovatie kapel begraafplaats Hesselingen

In september gaat men aan de slag met de renovatie van de kapel op onze begraafplaats Hesselingen.
Na 145 jaar is het tijd voor een grote renovatie. Hierbij kan dan ook een lang-gekoesterde wens in vervulling gaan: een klokje dat geluid kan worden bij een begrafenis. klik hierVrijdag 31 augustus stond er een reportage in de Meppeler Courant
klik hierNieuw pastoresteam

Op zondag 16 september zal onze bisschop Mgr. R. (Ron) van den Hout vicaris-generaal P. (Peter) Wellen als pastoor van onze parochie Heilige Drie-eenheid installeren. Tegelijkertijd wordt E. (Erik) Verheijen gepresenteerd als pastoraal werker.
klik hierIn de vitrine in de St.Stephanuskerk liggen informatie en enkele foto's van beide pastores.Afscheid pastor Gies

Na bijna 10 jaar te hebben gewerkt in onze parochie(s) vertrekt pastor Dorenda Gies naar de St.Jacobus de Meerdere-parochie in Friesland.
Zondag 30 september vindt in de St.Stephanuskerk in Meppel de afscheidsviering plaats van haar.
Na afloop van deze viering is er koffie, thee en limonade en kunt u even napraten en persoonlijk afscheid nemen. klik hierTijdens deze afscheidsviering zal haar een cadeau van de gehele parochie worden aangeboden. Ook u kunt bijdragen aan dit cadeau. klik hierklik hier

Weer of geen weer . . . .

Ondanks (sub)tropische temperaturen wordt er op de begraafplaatst Hesselingen doorgewerkt.
Vrijwilligers plaatsten een drietal stenen op het toekomsige strooiveld.Pastor E.Verheijen benoemd in onze parochie

Zondag 22 juli werd aan het eind van de viering bekend gemaakt dat pastor Erik Verheijen per 1 oktober benoemd is als full-time pastoraal werker in de parochie Heilige Drie-eenheid.
Pastor Verheijen is geen onbekende in onze parochie. In het verleden is hij regelmatig voorgegaan in vieringen in onze geloofsgemeenschappen. klik hierklik hier

Een middagje midgetgolfen

Vrijdag 6 juli genoten de misdienaars en de Stephannootjes van een welverdiend uitje. Samen gingen ze een middagje midgetgolfen op Hesselingen. Natuurlijk waren er ook lekkere patatjes en limonade.
Ja en als je dan een keer een bal tegen je aankrijgt dan doet dat zeer, maar ook dat gaat weer over.Zondag 1 juli: Even bijpraten

A.s. zondag zullen het parochiebestuur en de locatieraad u na de viering van 10.00 uur bijpraten over de stand van zaken binnen onze parochie en over de financiën van het afgelopen jaar.
Ook zal dan het boek "De kroniek van een verdwenen parochie" worden gepresenteerd. Natuurlijk is er ook koffie en thee en limonade voor de kinderen.tweega medica klik hier Collecte voor door brand getroffen ziekenhuis in Mangochi

Zondag 3 en 10 juni werd er gecollecteerd voor het (deels) door brand verwoeste ziekenhuis in Mangochi in Malawi, Hier werkt de uit onze geloofsgemeenschap afkomstige Annet Hofland.
Annet verzorgt vanuit Malawi een blog, waarin zij vertelt over het wel en wee van wat zij daar meemaakt.

klik hier Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig wordt bijgehouden.
op de ezel Diaconaal jaar geopend tijdens parochiedag Heilige Drie-eenheid

Op de parochiedag in Beilen werd na de viering (en de soep) het diaconaal jaar geopend. Pastor Dorenda Gies gaf een korte uiteenzetting over de werken van barmhartigheid, waarna het logo van de PCI werd onthuld.
Het diaconaal jaar staat in het teken van de kunst van barmhartigheid. klik hier
Dorenda Projectkoor voor de installatieviering van pastoor Wellen

Zondag 16 september wordt pastoor Wellen geďnstalleerd in onze parochie. Voor deze viering willen we weer een projectkoor in het leven roepen.
U kunt nu zich alvast aanmelden. Alle stemgroepen zijn welkom.

klik hierJan Zending voor pastor Van Beek

Zondag 27 mei werd bekend gemaakt dat pastor Jan van Beek, echtgenoot van pastor Dorenda Gies, een part-time betrekking krijgt in de Pax Christi-parochie in noord-west Friesland.
Daarnaast heeft hij een part-time baan in de Zalige Titus Brandsmaparochie in Friesland.
In de achter ons liggende periode is pastor Van Beek regelmatig voorgegaan in onze parochie.Dorenda Ook pastor Gies vertrekt

Aan het eind van de viering op 1e Pinksterdag werd bekend gemaakt dat pastor Dorenda Gies na tien jaren onze parochie gaat verlaten.
Met ingang van 1 oktober a.s. heeft zij een nieuwe zending in Noord Friesland, in de parochie Jacobus de Meerdere in de plaatsen St.Annaparochie, Dronrijp, Franeker, Harlingen en op Terschelling en Vlieland.

klik hier


vruchten van de geest Pinksteren: vruchten van de Geest

Tijdens de viering op 1e Pinksterdag werd verteld over de vruchten van Geest. Kinderen hadden op vruchten geschreven waar ze soms wel wat hulp bij konden gebruiken. Deze vruchten werden door de kinderen in dezelfde boom gehangen waarin ze met Pasen bladeren hadden opgehangen met daarom dingen die zij voor een ander konden doen.
klik op de foto
Een monumentje op Begraafplaats Hesselingen

klik hier Doodgeboren kinderen en kinderen, die ongedoopt overleden mochten vroeger niet in "gewijde grond", dus op de katholieke begraafplaats of het kerkhof begraven worden. Ze werden "onder de heg" begraven.
Om dit leed enigszins te verzachten wordt op op de RK Begraafplaats Hesselingen een monumentje voor deze kinderen en hun nabestaanden gebouwd. Er wordt aan gewerkt, maar het is nog niet helemaal af.Parochiedag in Beilen klik hier

klik hier Dit jaar wordt het feest van de Heilige Drie-eenheid gevierd op 27 mei in de St.Willibrordkerk in Beilen.

Natuurlijk wordt ook weer uw medewerking gevraagd voor hapjes en voor het vervoer van mede-parochianen bij deze parochiedag.Afscheid pastor Józef Okonek

Tijdens en na de viering op 29 april konden de parochianen afscheid nemen van pastor Józef Okonek. Van collega pastor Dorenda Gies kreeg hij, passend bij de lezing van deze zondag, een wijnrank. Van de parochie ontving hij een luxe keukenmachine. klik hierJarenlang parochiewerk beloond met koninklijke onderscheiding klik hier

Annemarie voelde zich overdonderd door deze onderscheiding en zei: "Ik ervaar dit als een lintje voor alle vrijwilligers van onze parochie."Zondag 22 april bijeenkomst voor nieuwe parochianen

Voor alle nieuwe parochianen binnen onze geloofsgemeenschap organiseert de werkgroep Wijkcontactpersonen op zondag 22 april een bijeenkomst, waar men kennis kan maken met onze parochie / geloofsgemeenschap, het kerkgebouw en met elkaar.
klik hierDonderdag 19 april a.s.   - -   Grote schoonmaak van de kerk
09.00 uur
                              Komt u ook meehelpen?
Zondag 15 april laatste Eucharistieviering pastor Józef Okonek S.Chr. in Meppel

afscheidsvieringjosef klik hier In een feestelijk viering nam pastor Józef Okonek afscheid van de geloofsgemeenschap in Meppel. Beide koren zongen (samen) en natuurlijk werd aan het eind van de viering het Barka-lied gezongen.
De kinderen hadden voor de pastor bloemen gekleurd. Naast deze bloemen werden nog andere bloemen en een foto-boek aangeboden.

Pastor Okonek bood de geloofsgemeenschap een schilderij aan.
Na afloop kon men persoonlijk afscheid van Józef nemen.Pasen en het verhaal van de bomen

Tijdens de gezinsviering op paasochtend vertelde pastor Gies over bomen, die dachten dat ze dood gingen.
Ze verloren hun bladeren, maar die bladeren waren nu juist de voeding die ze nodig hadden om verder te kunnen leven. Zo ontstond er in het voorjaar nieuw leven.
klik op de foto voor meerBericht van de PCI

De Parochiële Caritas instelling wil het jaar 2018-2019 uitroepen tot diaconaal jaar.
Het diaconaal jaar begint op onze parochiedag in Beilen op zondag 27 mei a.s. en eindigt op de parochiedag op 16 juni 2019 in Hoogeveen.
In dit jaar zullen vele activiteiten worden georganiseerd.
Wilt u meehelpen? klik hierVicaris-generaal Wellen benoemd tot nieuwe pastoor van onze parochie

Met ingang van 16 september wordt vicaris-generaal P.H.H.Wellen de nieuwe pastoor van de parochie Heilige Drie-Eenheid.
Hij zal ook op deze dag worden geďnstalleerd. Daarom komt de St.Stephanusdag te vervallen.
klik hier
klik op de foto voor meerpalmpasen Palmpasen

Op palmzondag mochten de kinderen hun palmpaasstokken meebrengen. Deze werden gezegend waarna de kinderern in processie door de kerk trokken.

En natuurlijk werd er over de palmpaasstokken en de betekenis gepraat tijdens de viering. En over wat er verder deze week gebeurt.palmpaasstokken maken Palmpaasstokken maken

Vrijdagavond werden er palmpaasstokken gemaakt met een aantal kinderen voor de viering van zondag.

Op palmzondag mogen de kinderen met hun palmpaasstokken tijdens de viering meelopen in de processie door de kerk.Computerhulp

"Tja, ik heb wel een computer, maar . . . . . eigenlijk weet ik niet goed hoe ik daar mee om moet gaan!       Raak ik niet alles kwijt?       't Is eng."
Niet iets om je voor te schamen. Tenslotte wisten opa en oma ook niet hoe ze een videorecorder in moesten stellen. Nieuwe technieken kun je ook gewoon leren. Leren door doen.
klik hier Op de donderdagmiddag kunt je in de parochiezaal terecht voor hulp bij computerproblemen.stoelen Nieuwe stoelen in de voorzaal

De afgelopen week zijn de nieuwe stoelen voor de voorzaal van onze parochiekerk geleverd. Een deel van de stoelen heeft armleuningen en er zijn er ook zonder.
Nadat enkele weken geleden parochianen hun voorkeur kenbaar konden maken is er gekozen voor de stoelen met een wat hogere rugleuning.


     

klik op de afbeelding
of de naam van de dag
om te zien welke viering
er die dag is

klik hier om meer te lezen over de dagen van de Goede WeekJongeren in actie voor vastenactie

Zondag 4 maart organiseerden de jongeren die deelnemen aan de jongerencatechese een koffiestop. Ze hadden zelf cake en koekjes gebakken, die ze verkochten tijdens het koffiedrinken na de viering. De opbrengst €104.05 komt ten goede van de vastenactie.
Zondag 15 april laatste Eucharistieviering pastor Józef Okonek S.Chr. in Meppel

josef Pastor Okonek wordt met ingang van 1 mei a.s. pastoor van de parochie Maria, Hertogin van Drenthe in zuidoosten van onze provincie.
Op zondag 15 april zal hij voor het laatst voorgaan in een Eucharistieviering in de St.Stephanuskerk in Meppel. Na afloop van deze viering is er gelegenheid persoonlijk afscheid van hem te nemen.
Zaterdag 21 april is er gelegenheid in Beilen om afscheid te nemen en op 29 april kan de gehele parochie afscheid nemen na de viering in Hoogeveen.
Er zijn die dag geen vieringen in Meppel en Beilen.stoelen Stoelen voor de voorzaal


In de voorzaal bij de kerk staan twee nieuwe stoelen. Een met een hoge rugleuning en een met een lagere. Welke stoel heeft uw voorkeur?

Laat uw mening horen. Neem even de moeite en ga proefzitten.Projectkoor Parochiedag

Voor de Parochiedag, die dit jaar gehouden wordt op zondag 27 mei 2018 in de Sint Willibrordkerk in Beilen, willen we een projectkoor starten voor iedereen uit de gehele parochie. klik hier Eerste repetitie? Kom gewoon naar de tweede repetitie op 10 april om 20.00 uur in de St.Stephanuskerk - Meppel.6e Jaarlijkse pannenkoek-estafette in Beilen
pannenkoekestafette
Omdat voor de vastenperiode de melk, eieren en meel opgemaakt moesten worden ontstond de traditie van het pannenkoeken eten aan de vooravond van de 40-dagen-tijd.
Daarom waren er 11 jongeren uit Beilen en Meppel aanwezig bij de 6e editie van de jaarlijkse pannenkoek-estafette in Beilen.
Na 25 minuten bakken, rennen, eten (met mes en vork) en jodelmuziek was er nog voldoende tijd over voor een kleurrijke film.vastenmaaltijd
Soep-maaltijd voor de vastenactie

De werkgroep PCI/Diaconie Meppel nodigt u uit voor de jaarlijkse vastenactie-maaltijd op donderdag 14 maart a.s.
klik hierKoffiestop vastenactie

Zondag 4 maart organiseren de jongeren die deelnemen aan de jongerencatechese een koffiestop. Ze hebben zelf cake en koekjes gebakken en gaan die verkopen tijdens het koffiedrinken na de viering. De opbrengst komt ten goede van de vastenactie.Aswoensdag

14 februari 2018 is niet alleen Valentijnsdag maar ook Aswoensdag.
's Avonds is er om 19.00u een viering in de St.Stephanuskerk aan het begin van de Vasten of 40-dagentijd.
40 Dagen waarop we ons het e.e.a. ontzeggen om op die manier iets voor een ander te kunnen doen.
    40 dagen geen snacks . . . .
    40 dagen geen alcohol . . . .
    40 dagen de auto laten staan . . . .
    40 dagen geen snoep . . . .
    40 dagen geen toetje bij het eten . . . . klik hierjosef
Pastor Okonek vertrekt

Tijdens de viering op zondag 4 februari werd bekend gemaakt dat pastor Józef Okonek S.Chr. na acht jaren onze parochie gaat verlaten.
Met ingang van 1 mei a.s. wordt hij pastoor van de parochie Maria, Hertogin van Drenthe in zuid-oost Drenthe.

klik hierProjectkoor Parochiedag

Voor de Parochiedag, die dit jaar gehouden wordt op zondag 27 mei 2018 in de Sint Willibrordkerk klik hier in Beilen, willen we een projectkoor starten voor iedereen uit de gehele parochie. Zin om te zingen, zing dan mee, want zingen is twee keer bidden.


klik hier

6e jaarlijkse pannenkoek-estafette en filmavond

Op vrijdagavond 9 februari wordt in de koffiezaal in Beilen al weer voor de 6e keer de pannenkoek-estafette gehouden voor alle jongeren vanaf groep 8 tot 18 jaar van onze hele parochie (dus uit Meppel, Hoogeveen en Beilen).
klik hier
Om 18.30 uur beginnen we met de altijd spannende en vooral lekkere pannenkoek-estafette en daarna een leuke film waar je wat van kunt opsteken.Computerhulp

"Tja, ik heb wel een computer, maar . . . . . eigenlijk weet ik niet goed hoe ik daar mee om moet gaan!       Raak ik niet alles kwijt?       't Is eng."
Niet iets om je voor te schamen. Tenslotte wisten opa en oma ook niet hoe ze een videorecorder in moesten stellen. Nieuwe technieken kun je ook gewoon leren. Leren door doen.
klik hier Op de donderdagmiddag kun je in de parochiezaal terecht voor hulp bij computerproblemen.Nieuws van de PCI

Op oudejaarsdag heeft bisschop Ron van den Hout officieel de Parochiële Caritas Instelling (PCI) voor onze parochie opgericht. klik hier Verder kunt u in dit bericht lezen wat de PCI het afgelopen jaar heeft gedaan.


klik hier

Actie Kerkbalans 2018 van start

Op zaterdag 20 januari ging de landelijke Actie Kerkbalans 2018 van start. facebook facebook Leo Feijen gaf het landelijke startschot met een spectaculaire live-uitzending via Facebook en YouTube vanuit de Pauluskerk in Baarn.

In onze geloofsgemeenschap ontvangt u komende week bericht over deze actie. U doet toch ook weer mee, om het mooie resultaat van 2017 te evenaren?Zondag 7 januari: Nieuwjaarsviering

We begonnen het nieuwe jaar in onze kerk op zondag 7 januari met een eucharistieviering, waarin ook een kind werd gedoopt.
Na afloop van de viering gaf de voorzitter van de locatieraad een terugblik op het afgelopen jaar em een vooruitblik op 2018. klik hier Daarna was er voor iedereen koffie of thee en hief men het glas op een Zalig Nieuwjaar.Parochiebladen 2018

In het parochieblad staan ook privacy-gevoelige gegevens zoals
telefoonnummers, doop, huwelijk, overlijden e.d. van leden
van onze geloofsgemeenschap vermeld.
Vanwege privacywetgeving is het parochieblad daarom alleen
toegankelijk voor leden van onze geloofsgemeenschap en
heeft u daarvoor een inlogcode nodig.
Leden van onze geloofsgemeenschap kunnen een inlogcode aanvragen
via de ledenadministratie.


e-mail: ledenadministratie(a)rkkerkmeppel.nl *

* vervang (a) door @
dit is een anti-spammaatregel


 
vul de code in en druk op 'Enter'


archief2011 archief2012 archief2013 archief2014 archief2015 archief2016 archief2017 archief2018 archief2019